طرز تهیه لیمو عمانی
لیمو عمانی یکی از انواع چاشنی پرطرفدار و پرمصرف ایرانی است که به راحتی می توانیم آنرا در منزل تهیه کنیم، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه لیمو عمانی در ادامه با سایت آقاخسرو همراه باشید.
مواد لازم لیمو عمانی
لیمو شیرازی به مقدار دلخواه
سرکه سفید۱ لیوان
نمک به مقدار کافی
دستور تهیه لیمو عمانی
مرحله اول تهیه لیمو عمانی
برای تهیه لیمو عمانی بازاری ابتدا باید لیمو ترش مناسب خشک کردن تهیه کنیم. برای این منظور لیمو ترش شیرازی با رنگ زرد و بدون هیچگونه لک و زدگی تهیه می کنیم و داخل آبکش می ریزیم، سپس به خوبی می شوییم.
مرحله دوم تهیه لیمو عمانی
حالا روی لیمو ترش ها مقداری نمک و می پاشیم و به مدت ۴ ساعت کنار می گذاریم تا استراحت کنند. پس از گذشت این زمان داخل یک قابلمه بزرگ را با آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم، سپس سرکه را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله سوم تهیه لیمو عمانی
در این مرحله پس از اینکه آب جوش آمد، لیمو ترش ها را به مدت ۳ دقیقه درون مخلوط آب جوش و سرکه قرار می دهیم، سپس از قابلمه خارج می کنیم و درون یک سبد بزرگ می ریزیم، نیاز نیست روی لیمو ها آب بریزیم.
مرحله چهارم تهیه لیمو عمانی
سپس روی پوست هر لیمو ترش با یک خلال دندان چند سوراخ ایجاد می کنیم. حالا لیمو ترش ها را درون سب به صورتی که روی هم قرار نگیرند مقابل نور خورشید قرار می دهیم تا خشک شوند. حدود ۲ تا ۳ هفته برای خشک شدن لیمو ها زمان لازم است.
مرحله پنجم تهیه لیمو عمانی
در حین دو تا سه هفته ای که لیموها را برای خشک شدن در مقابل نور خورشید قرار داده ایم، هر دو تا سه روز یک بار لیمو ها را زیر و رو می کنیم تا به صورت یکدست خشک شوند. پس از اینکه لیمو ها خشک شدند، آنها را به فضای داخل خانه منتقل می کنیم.
مرحله ششم تهیه لیمو عمانی
حالا باید لیمو ترش ها را تا زمانی که کاملا سفت و شکننده شوند، در هوای آزاد خانه قرار می دهیم که کپک نزنند. پس از اینکه لیموها خشک شدند، آنها را درون ظرف درب بسته قرار می دهیم و در کابیت نگهداری می کنیم.